Lösningar ventilerad kallvind med betongpannor profilerad plåt och onduline pa frihängande underlag

Betongpannor, profilerad plåt och Onduline på frihängande underlag

Bästa valet

Mataki Haloten® 380

Mataki Haloten 380 Underlagsduk är en lätt underlagstäckning med stor flexibilitet vad gäller infästning och användning. Ytvikten är 700 g/m2. Produkten används som vattenavledande underlagstäckning (JSC.61 UD2 AMA Hus) eller genomtrampningssäkert underlagstak (JSC.65 AMA Hus). För den här produkten erbjuder vi 30 års garanti.

Läs mer om Haloten® 380

Alternativa val

Mataki Halotex® RS10

Mataki Halotex RS10 är ett diffusionsöppet vattentätt underlagstak som monteras mellan byggnadens takstolar. Produkten är enkel att montera och är genomtrampningssäker. Mataki Halotex RS10 har ett lågt ångenomgångsmotstånd vilket gör det möjligt för inbyggd fukt att torka ut. Materialegenskaperna skapar stora byggtekniska fördelar och förutsättningar för fuktsäkra konstruktioner. Halotex RS10 monteras mellan takstolarna och längskarven tätas med en fabriksmonterad tejpremsa. Mataki Halotex RS10 är P-märkt av SITAC och produktionen står under kontroll av SP. För den här produkten erbjuder vi 10 års produktgaranti.

Läs mer om Halotex® RS10

Mataki Halotex® U20

Yttertaktäckningen skall läggas på snarast möjligt eftersom produkten har begränsad förmåga att ligga fritt exponerad. Låg vikt och stor bredd gör att det går snabbt och enkelt att täcka stora ytor. Eftersom produkten saknar bitumen har den inte förmåga att självtäta runt spikar och skruvar. Har man inte möjlighet att lägga på yttertaket omedelbart bör infästningspunkterna därför förstärkas med tejp av butyl innan spik slås i. Produkten rekommenderas i första hand för enklare byggnader och för byggnader där man kan acceptera en något mindre livslängd på ingående material (AMA Hus JSC .65).

Läs mer om Halotex® U20