Lösningar ventilerad kallvind med betongpannor profilerad plåt och onduline pa frihängande underlag

Betongpannor, profilerad plåt och Onduline på frihängande underlag

Rekommenderade lösningar med grönt ljus.

MATAKI MB 380

För att få ett långvarigt vattentätt underlagstak är MB 380 det bästa alternativet då bitumen säkerställer vattentäthet vid spikning av läkt. Bitumen är ett material med lång livslängd. MB 380 är P-märkt och har 30 års produktgaranti (AMA Hus JSC .65). För den här produkten erbjuder vi30 års garanti.

Läs mer om MB380

Bra lösningar under särskilda förutsättningar med gult  ljus.

MATAKI HALOTEX RS10

Mataki Halotex RS 10 är en diffusionsöppen underlagsduk och kan i speciella fall fylla en funktion om det finns anledning att ha både ”vanlig” ventilation och behov av en diffusionsöppen underlagsduk (AMA Hus JSC .65). För den här produkten erbjuder vi 10 års produktgaranti.

Läs mer om Halotex RS10

MATAKI U20

Yttertaktäckningen skall läggas på snarast möjligt eftersom produkten har begränsad förmåga att ligga fritt exponerad. Låg vikt och stor bredd gör att det går snabbt och enkelt att täcka stora ytor. Eftersom produkten saknar bitumen har den inte förmåga att självtäta runt spikar och skruvar. Har man inte möjlighet att lägga på yttertaket omedelbart bör infästningspunkterna därför förstärkas med tejp av butyl innan spik slås i. Produkten rekommenderas i första hand för enklare byggnader och för byggnader där man kan acceptera en något mindre livslängd på ingående material (AMA Hus JSC .65).

Läs mer om U20