Lösningar ventilerad varmvind med betongpannor profilerad plåt och Onduline på frihängande underlag

Betongpannor, profilerad plåt och Onduline på frihängande underlag

Bästa valet

Mataki Haloten® 380

Mataki Haloten 380 Underlagsduk är en lätt underlagstäckning med stor flexibilitet vad gäller infästning och användning. Ytvikten är 700 g/m2. Produkten används som vattenavledande underlagstäckning (JSC.61 UD2 AMA Hus) eller genomtrampningssäkert underlagstak (JSC.65 AMA Hus). För den här produkten erbjuder vi 30 års garanti.

Läs mer om Haloten® 380

Alternativa val

Mataki Halotex® RS10

Mataki Halotex RS 10 är en diffusionsöppen underlagsduk och kan i speciella fall fylla en funktion om det finns anledning att ha både ”vanlig” ventilation och behov av en diffusionsöppen underlagsduk (AMA Hus JSC .65). För den här produkten erbjuder vi 10 års produktgaranti.

Läs mer om Halotex® RS10

Mataki Halotex® U20

Yttertaktäckningen skall läggas på snarast möjligt eftersom produkten har begränsad förmåga att ligga fritt exponerad. Låg vikt och stor bredd gör att det går snabbt och enkelt att täcka stora ytor. Eftersom produkten saknar bitumen har den inte förmåga att självtäta runt spikar och skruvar. Har man inte möjlighet att lägga på yttertaket omedelbart bör infästningspunkterna därför förstärkas med tejp av butyl innan spik slås i. Produkten rekommenderas i första hand för enklare byggnader och för byggnader där man kan acceptera en något mindre livslängd på ingående material (AMA Hus JSC .65).

Läs mer om Halotex® U20