Fjäder täcker fiskodling på Åland

Datum

August 19, 2015

Tillhör

Entreprenörer, Föreskrivare

Om det här projektet

Byggnadsfirman Hans Mattsson Ab som är huvudentreprenör på fastigheten valde Fjäders lösning på detta prestigeobjekt. Den nya tekniken med elinstallerad UnoTech FR känns både kvalitetsmässigt och säkerhetsmässigt överlägsen. Vi tar inga risker och vi jobbar aktivt med att få bort gasolen på taken, våra montörer är vana och utbildade att applicera MATAKIS produkter med el. Jag ser många fördelar med att jobba i teknikens framkant, säger Johan Fjäder.
Att kunna säkerställa säkerheten för fastighetsägaren, svetsbredden på produkten och garantera estetiken är viktigt både för oss och för våra beställare, likaså montörernas ergonomi, säger Johan Fjäder.
Det är FIFAX som kommer driva den landbaserade fiskodlingen. De kommer producera 3200 ton regnbågslax/ år – med 36 bassänger som kommer fyllas med lax. Processen är helt sluten såsom äggkläckning, tillväxt och slakt.
Då de öppna kärl där fisken lever kommer skapa en hög relativ fuktighet valde man en rostfri mekanisk förankring för taket och dess delar.