Haloten STEEL under plan plåt

Fakta Mataki Haloten STEEL

Fördelar med Mataki Haloten Steel Halksäker och sandfri yta som förhindrar repor i plåten. Unika överlappskanter för ett skarvfritt slutresultat. Mjuk och följsam vid uppvik, även i kalla temperaturer. 12 månaders öppentid. Helklistrande fotplåtsremsa för en fuktsäker lösning runt fotplåten. Vattentätgaranti på 30 år (gäller entreprenör som har genomgått Matakis utbildning Solution Tak).Produktfakta Storlek: 1x12 m Vikt: 1800 gr/m² Rullvikt: 21,6 kg Stomme: Polyester Öppentid: 12 månader Minsta taklutning: 3°

Datum

August 18, 2015

Tillhör

Bygghandelskunder

Om det här projektet

Ny underlagsduk för ett snyggt och tåligt tak nu monterad på ett verandatak i Munka Ljungby.

Mataki Haloten Steel är en ny underlagstäckning för bandtäckta plåttak och ofalsat lertegel. Christian Nelson använde produkten för att få ett tätt och snyggt tak på sin nya veranda.

Han använde Mataki Haloten Steel som underlagstäckning till ett bandtäckt plåttak på sin nya veranda:
– Jag gillar att fixa med huset och är väldigt noggrann av mig. Med vanlig takpapp syns ofta skarvarna genom plåten i form av vågräta ränder på taket. För att slippa detta valde jag Mataki Haloten Steel.

Haloten Steel har nämligen en ny typ av överlappskant som ger betydligt tunnare skarvar än traditionell takpapp, för ett plant slutresultat. Överlappskanterna är dessutom självklistrande och ger mycket god vidhäftning.

Vid tillbyggnaden anlitade Christian Nelson byggfirman Jockes Bygg som hjälpte till att lägga underlagsduken.
– En bra underlagstäckning är lika viktig som själva yttertaket för att hålla tätt. Mataki är ett känt märke men den här produkten var ny för mig. Materialet var lättarbetat och smidigt, trots att det var ganska kallt ute när vi började i april. Det var enkelt att få till en jämn och slät yta utan tjocka skarvar som kan synas genom plåten. Och det sandfria underlaget gav ett bra fotgrepp, säger Joakim Ivarsson, ägare Jockes Bygg.

Förutom plåttak lämpar sig produkten väl för tak med ofalsade lertegelpannor där påfrestningarna från solljus, väder och vind kräver en kraftigare kvalitet på underlagstäckningen. Christian Nelson använde även Mataki Haloten fotplåtsremsa för ett vattentätt montage kring fotplåten.
– Jag är väldigt nöjd med slutresultatet. Det känns tryggt att veta att det är en bra produkt som ligger under taket, säger Christian Nelson.