Villa Helsingborg MB 380 monterad av 83ans ByggAB

Fakta 83ans ByggAB

83an´s Bygg AB startades 2009. Man utför allt inom byggnation i Skåne med omnejd. Inget jobb är för litet eller för stort. Man utför alltifrån service till totalentreprenader, badrumsrenoveringar och butiksinredningar. Självklart är företaget certifierat för Matakis garantier och dessa tillfaller 83an´s ByggABs kunder.

Datum

August 18, 2015

Tillhör

Bygghandelskunder

Om det här projektet

70-tals villa i utkanten av
Helsingborg byter takskepnad

Strax utanför Helsingborg ligger ett område med villor uppförda på 70-talet. Husens tak är i de allra flesta fall byggda med en masonit, läkt och pannor. Efterhand som de boende upplever problem med bl.a. fukt på vinden så har taken bytts ut mot en konstruktion av råspont och underlagspapp. 83an´s ByggAB med Emil & Wilmer i spetsen på detta objekt, har i samråd med kunden valt att göra om en kallvind till varmvind för att kunna inreda denna. Takets totala storlek är på ca 160m2. Omläggningen i detta fallet innebär att man river bort taket och börjar om med Teno Luft- och ångspärr på insidan, sedan isolering och vindskyddet Mataki Halotex W10 som fästs på takstolarna och som sedan läktas fast för att få en luftspalt. På takstolarna spikas råspont som man lägger Mataki MB 380 underlagsduk på sedan spikas ströläkt, bärläkt och takpannor ytterst.
Ägarna, ett yngre par med barn, kommer efter detta att kunna inreda vinden och på så sätt få en större bostadsyta. Med Mataki MB 380 efterlämnas en 30-årig produktgaranti samt en 30-årig Vattentät garanti från Mataki. Den sistnämnda för att byggföretaget har valt att utbilda sig med Mataki och är på så sätt certifierade för att kunna ge Mataki Vattentät garanti till sin kund.