Nytt tak i tufft klimat monterat av Tekniska Tak i Luleå

Tillhör

Entreprenörer, Föreskrivare

Om det här projektet

I lappländska Arvidsjaur genomför Tekniska Tak I Luleå AB ett omfattande projekt åt Quadro Entreprenad. De läckande bandtäckta plåttaken på K4 ska tätas en gång för alla! Med hjälp av utvändig tilläggsisolering och ett nytt starkt tätskikt från Mataki får man ett tak som klarar det tuffa lappländska klimatet.
Ett tak i Arvidsjaur ställs på mycket tuffa prov. Vintrar med meterdjup snö, blöta och blåsiga höstar och varma sommrar.  ”Man har haft läckage i årtionden på K4” berättar Marcus Johansson på Tekniska Tak. För att komma tillrätta med läckagen väljer man att isolera utvändigt på plåten och täcka med Mataki UnoTech, en väl beprövad lösning som klarar iskalla vintrar och heta sommar. Hittills har man slutfört drygt 4000 m2 och kan se fram emot ytterligare nästan 9500 m2.
Det är inte bara de drygt 9500 kvadratmetrarna tätskikt som sätts på hårda prov av väder och vind. Även montörerna får känna av klimatet:
– När vi började på projektet, direkt efter midsommar var det långkalsonger och vindjacka som gällde. Det var kring 3 grader på dagarna. Nu är det 27 grader och shorts! Säger Robert Sundén, montör på Tekniska Tak.
Och med värmen kom myggen och knotten…
– Man är glad för lite vind så knotten och myggen håller sig undan! Skrattar Sundén och viftar åt myggen.