Supereffektiv takomläggning i Åkers styckebruk

Tillhör

Entreprenörer, Föreskrivare

Om det här projektet

Hagmans Tak Eskilstuna tog i tuffast möjliga konkurrens hem omläggningen av Åkers Sweden i Åkers styckebruk. Den största takytan är ett klurigt tak bestående av ett svagt fallande sadeltak med branta brytningar på nästan 80 grader (!) – allt i lättbetong! Montörerna Bengt och Daniel har många utmaningar att lösa: De branta fallen på takets brytningar som läggs från skylift, två stycken 175 meter långa gesimsrännor och 3300 m2 takyta. För att effektivisera installationen av UnoTech använder sig Bengt och Daniel av färdigskurna våder.
– ”Vi har gjort mallar av virke och får då ut exakt tre våder per rulle” säger Bengt.
För att kunna nyttja skyliften optimalt tar man med alla plåtdetaljer på krön när tätskiktet installeras. Bengt och Daniel har även tagit till en lite mer ovanlig lösning för att effektivisera projektet: man har ställt upp byggfutten på taket!
– ”Du kan ju tänka dig hur mycket tid vi sparar in när vi slipper klättra ner från taket varje matrast” förklarar Daniel.
Och visst har Daniel och Bengt fått till ett effektivt jobb: halvvägs in i entreprenaden ligger man två veckor före tidsplan! MATAKI lyfter på hatten och tackar för en mycket intressant dag på taket med Hagmans Tak.