Referenser

Stockholms stadshus

Renovering av Stockholms stadshus tak med Mataki Haloten Steel

Stockholms stadshus är en ikonisk byggnad med ett tak av kopparplåt. Efter många år var det dags att renovera taket, och Mataki Haloten Steel valdes som underlagstäckning.

Utmaningen

Renoveringen av Stockholms stadshus tak var en utmaning på flera sätt. Taket är brant och beläget i centrala Stockholm med många turister. Dessutom var det låga temperaturer när projektet startade.

Lösningen

För att klara av utmaningarna använde man sig av specialstegar för att kunna arbeta säkert på det branta taket. Mataki Haloten Steel valdes som underlagstäckning eftersom den är elastisk och smidig även vid låga temperaturer. Den sandfria ytan ger också bra fotfäste.

Resultatet

Renoveringen av Stockholms stadshus tak blev en succé. Taket är nu estetiskt tilltalande med kopparplåt utan fula avtryck. Renoveringen var säker och effektiv, och taket bevarar och återskapar det ursprungliga utförandet.

Kundnöjdhet

Både Roslagens plåtkonsult och LW Sverige var nöjda med Mataki Haloten Steel. Roslagens plåtkonsult sa att det är en "fantastisk produkt som jag garanterat kommer att föreskriva i fler projekt." LW Sverige tyckte att Mataki Haloten Steel var "smidig att jobba med och gav bra fotfäste på det branta taket."